Tiramisu recept

Tiramisu recept

Ma egy pofonegyszerű maximum 20 perces receptet hoztam Nektek. Ez egy igazán finom tiramisu, amely tojás nélkül készül sok-sok marscaponéval természetesen. Ezzel minden vendégségben sikert fogtok aratni.

Hozzávalók:
Krémhez:

6 dl tejszín

1 adag presszó kávé

6 ek. porcukor

0,5 kg marscapone

Piskóta réteghez:

0,5 dl langyos tej 

5 ek. cukor

1 adag presszó kávé

1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

Holland kakaópor

Ennél egyszerűbb recept nem hiszem, hogy létezik. Mindennel együtt 20 perc elegendő hozzá és máris egy házi desszertet tudtok kínálni. Ez a joker receptem arra, ha váratlanul vendégek jönnek hozzánk, vagy spontán baráti összejövetel lesz és nincs időm pepecselni.

A krémhez a marscaponént habosra keverjük a porcukorral és hozzáadjuk a presszó kávét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt követően óvatosan belekeverjük a marscaponés krémbe.

Közben előkészítünk egy jénai tálat vagy egy magasabb falú tepsit. A fél liter tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot, vaníliás cukrot és hozzáadjuk a presszó kávét. A piskóta mennyiség felét megforgatjuk a kávés-cukros langyos tejben, majd egy réteget a tál aljába fektetünk. A krém egyik felét ráhalmozzuk és elsimítjuk. Erre következhet a következő kávés-tejes piskóta réteg, majd a krém másik fele. A tetejére pedig kakaóport szitálunk.

Aki nem szereti a kávét, annak ajánlom, hogy kávé helyett tegyen bele epret, málnát vagy banánt. A lehetőségek végtelenek és mindenképp egy csodafinom desszert lesz a végeredmény.

Legyen édes a napotok!