Mogyorós-almás répatorta

Mogyorós-almás répatorta

A Húsvét közeledtével a héten mindennap hozni fogok Nektek egy-egy húsvéti süti receptet. Ezek garantáltan kipróbált és bevált receptek! Szóval nem igazán lehet velük mellé nyúlni!:)

Az első recept, amit elhoztam Nektek egy mogyorós-almás répatorta mennyei marscaponés krémmel a tetején. Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de szerintem amiben marscapone van, az már rossz süti nem lehet!

Mogyorós-almás répatorta (Ahogyan mi készítjük) ☺

Hozzávalók:

2 bögre reszelt alma

2 bögre reszelt sárgarépa

2 bögre barna cukor 

4 tojás

1 bögre őrölt, pirított török mogyoró (de jó lehet helyette dió vagy mandula is)

2 bögre liszt

2 tk. fahéj

1 tk. őrölt szegfűszeg

1 tk. só

2 tk szódabikarbóna

fél bögre olaj

Tetejére:

0,5 kg marscapone

3 ek. cukor

1 tasak vaníliás cukor

 Elkészítés:

Higgyétek el pofonegyszerű. Ez még a kezdő konyhatündéreknek is menni fog. Kezd azzal, hogy a sütőt előmelegíted 180 fokra. Vegyél elő egy 26 cm átmérőjű tortakarikát és vajazd, majd lisztezd ki. Bevallom, ezt a részét én annyira nem szeretem, ezért én olaj alapú formaleválasztó sprayt használok☺. Gyorsabb és kevesebb pepecs van vele. Majd jöhet a munka érdemi része. A tojásokat keverd ki habosra a cukorral, majd szépen apránként add hozzá az olajat is. Ezt követően mehet bele a liszt, a fűszerek, só és szódabikarbóna. Ha ezeket már elkeverted már csak a törökmogyi, az alma és végül a répa van hárta.

A masszát szépen simogasd bele a formába és 45 percre irány a sütő.

Melegen akár vanília fagyival is nagyon finom! De az igazi ha marscaponés krémmel tálalod. Ehhez csak össze kell keverned a barnacukrot, vaníliás cukrot és a marscaponét. Ez valamiért akkor a legjobb állagú, ha kézzel keverjük össze, nem géppel. Tapasztalat☺. Mint ahogy az is, hogy mi 0,75 kg marscaponéval készítjük, mert tuti elfogy vagy már a készítés közben vagy valaki még pluszba tesz a sütire☺

Legyen édes a napotok! Vigyázzatok magatokra és egymásra!